حضرت زهراعلیهاالسلام در میان ائمۀ معصومین از جایگاه خاص و احترام ویژهای برخوردار بودند و باطن آیات تطهیر، نور و مباهله هستند. حضرت، واسطۀ نبوت و امامت است. شخصیتی که به تعبیر رسول خدا] همۀ افتخارها به او بر میگردد؛ پدرش (خاتم الانبیاء)، شوهرش (خیرالاوصیاء) و فرزندانش، امام حسن و امام حسین «سَیِّدَیْ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّة» هستند.
اگر به دنبال الگو و نمادی میگردید که انتخابها و رفتارهای او را بیاموزید و طبق آن رفتار کنید، باید بگوییم که بهترین الگو، حضرت زهراعلیهاالسلام است.
حضرت مهدی زهرای مرضیه را الگوی خود میداند و میگوید: مادرم، زهرا، دختر رسول الله، الگوی من است.
- انتخابهای خانم فاطمه زهراعلیهاالسلام
- ایشان رضایت خداوند را بر تمام انتخابها ترجیح میدادند.
شاید آرزوی بسیاری از دخترها این باشد که شوهر پولدار داشته باشند و در آسایش زندگی کنند و اگر خواستگاری بیاید که از لحاظ دینی فرد خوبی باشد، اما از لحاظ مادی ضعیف باشد، او را نمیپذیرند. (این یعنی انتخابهای شما خدا محور نیست)؛ اما حضرت زهراعلیهاالسلام که الگو و اسوه تمام زنان جهان هستند، با وجود خواستگارهای زیادی که از اشراف و بزرگان قوم داشتند، همه آنها را پشت پا زدند و فردی را انتخاب کردند که رنگ الهی داشته و تمام وجودش در قدرت خداوند غرق باشد.
- حمایت از ولایت
حضرت زهراعلیهاالسلام میتوانستند در بین خانه خود بنشینند و مصلحتاندیشی کنند و هیچ واکنشی انجام ندهند؛ اما انتخاب آن بزرگوار بر این بوده که از ولی و رهبر خودش حمایت کند؛ هر چند میدانستند که خودشان آسیب و صدمه جدی خواهند دید.
- خوب شوهرداری در زندگی مشترک
سرور و بزرگ زنان جهان، در زندگی مشترک خود، رفتارهایی ثبت کردند که باید مورد بررسی قرار گیرد. در زمانی که فقر و نداری در خانه مولا موج میزد، حضرت زهرا، صبوری میکردند و او و همسرش با رفتارهای محبتآمیز، محیط گرمی برای هم فراهم میکردند.
امیرالمومنین علیه السلام میفرمایند: به خدا سوگند که در همه عمر زندگی مشترک، هرگز به فاطمه خشم نگرفته و هرگز او را به کاری وادار نساختم... و او نیز به من هرگز خشم نگرفت و در هیچ کاری مرا نافرمانی نکرد. او به گونهای بود که هرگاه به او مینگریستم غمها و اندوههایم زدوده میشد.
- ارجحیت خانهداری به کار بیرون
حضرت زهراعلیهاالسلام ترجیح دادند که از نگاه مردان دور باشند و مهمترین و کلیدیترین وظیفه ممکن یعنی خانهداری و تربیت فرزند را انتخاب کردند تا فرزندانی را تربیت کنند که ادامهدهنده راه اسلام و مکتب تشیع باشند.
منابع :
1- بحارالانوار، جلد 43، صفحه 98 و 65. 2- الاحتجاج، جلد 2، صفحه 466.
3- مناقب ابن شهر آشوب، جلد 3 ، صفحه 345.
4- مقام معظم رهبری، بیانات در دیدار مداحان اهلبیت (علیهمالسّلام) ،4/4/1387