موسسه فرهنگی الرّحمن به مناسبت عید بزرگ غدیر برگزار می‌نماید:

 

 

پیام غدیر

 

ویژه نوجوانان عزیز: سنین 12 تا 17 سال

 

   مهلت ثبت نام:  حداکثر تا  24 مرداد                      زمان مسابقه: شنبه 26 مرداد                             مکان مسابقه: موسسه الرحمن

 

علاقه مندان جهت ثبت نام به موسسه الرحمن واقع در بلوار علی آباد مراجعه نموده یا با شماره تلفن 43567454 تماس حاصل فرمایند.

 

به برگزیدگان این مسابقه به قید قرعه جوایزی اهدا می گردد.

 

       برای شرکت در مسابقه کافیست آیات و احادیث را به همراه معنای آن حفظ بفرمایید.

آیات:

1) آیه ابلاغ:  شیعه و سنی بر نزول این آیه در روز عید غدیر اتفاق نظر دارند.آیه 67 سوره مبارکه مائده: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَ إِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ اى پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، کاملاً (به مردم) برسان! و اگر نکنى، رسالت او را انجام نداده‏اى! خداوند تو را از (خطرات احتمالى) مردم، نگاه مى‏دارد؛ وخداوند، جمعیّت کافران را هدایت نمى‏کند»

2) آیه اکمال: پس از آنکه پیامبر، علی علیه‌السلام را در غدیرخم به عنوان جانشین خود معرفی کرد، جبرئیل آیه دیگری را بر آن حضرت نازل کرد: آیه 3 سوره مبارکه مائده: «...اَلْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا...امروز دین شما را کامل ساخته و نعمتم را بر شما تمام کردم و به این که دین شما دین اسلام باشد، راضی شدم...»

3) آیه اول تا سوم سوره مبارکه معارج: پس از واقعه غدیر و ابلاغ ولایت و امامت علی علیه السلام به مردم و پخش خبر ‏آن ، مردی به نام «جابر بن نضر» حضور پیامبر آمده عرض کرد: ای رسول خدا، به ما امر کردی که یگانگی خدا و رسالت تو را تصدیق کرده و حج و زکات به جا آوریم، همه را پذیرفتیم. اما به این مقدار بسنده نکردی و حال علی‌بن ابیطالب، پسرعمویت را به همه ما ترجیح می‌دهی و فرمودی: «من کنت مولاه فعلی مولاه.آیا آنچه درباره این موضوع گفتی، از سوی خدا بود یا خواست خودت را مطرح کردی؟ رسول خدا در جواب وی فرمودند: سوگند به آن خدایی که جز او معبودی نیست، آنچه گفتم به دستور خداوند بوده است.آن شخص پس از آنکه چنین پاسخی را شنید، به پیامبر  پشت کرد و رفت تا شترش را سوار شود اما در بین راه با خدا گفت: اگر آنچه (محمد) می گوید حق است، فرمان بده از آسمان بر ما سنگ ببارد یا عذابی دردناک به سوی ما روانه ساز. وی هنوز سوار بر شترش نشده بود که ناگهان سنگی از آسمان بر سر او فرود آمد و او را کشت. به دنبال این واقعه آیات اول تا سوم سوره معارج نازل شد:« سَأَلَ سَائِلٌ بِعَذَابٍ وَاقِعٍ/ لِّلْکَافِرینَ لَیْسَ لَهُ دَافِعٌ/ مِّنَ اللَّهِ ذِی الْمَعَارِجِ سائلی از خداوند بزرگ طلب عذاب کرد، عذابی که بلافاصله واقع شد و هیچ قدرتی آن عذاب را از کافران نمی تواند دفع کند»

4) آيه ولايت: «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ ءَامَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَوةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَوةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ سرپرست و صاحب امر شما، تنها خدا، پيامبر او و كساني هستند كه ايمان آورده اند؛ همانها كه نماز را بر پا مي دارند، و در حال ركوع، زكات مي دهند »

ب) احادیث

1) پیامبر اکرم(ص) فرمود: برای هر پیغمبری جانشین و وارثی است و براستی علی جانشین و وارث من است.

 

2) رسول خدا (ص) فرمود: أَرْبَعَةٌ أَنَا لَهُمْ شَفِيعٌ يَوْمَ الْقِيَامَةِ الْمُكْرِمُ لِذُرِّيَّتِي مِنْ بَعْدِي وَ الْقَاضِي لَهُمْ حَوَائِجَهُمْ وَ السَّاعِي لَهُمْ فِي أُمُورِهِمْ عِنْدَ اضْطِرَارِهِمْ إِلَيْهِ وَ الْمُحِبُّ لَهُمْ بِقَلْبِهِ وَ لِسَانِهِ. چهار گروه را خودم در قیامت شفاعت می کنم:

۱. کسی که پس از من به خاندان من احترام بگذارد.                         2. حاجت آنها را برآورده سازد.

۳. هنگامی که به سختی بیافتند برای آنها قدمی بردارد.                  4.  کسی که آنها را با قلب و زبان دوست بدارد.

 

3) قال رسول الله (ص) : يَوْمُ غَدِيرِ خُمٍّ أَفْضَلُ أَعْيَادِ أُمَّتِي وَ هُوَ اَلْيَوْمُ اَلَّذِي أَمَرَنِي اَللَّهِ تَعَالَى ذِكْرُهُ فِيهِ بِنَصْبِ أَخِي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ عَلَماً لِأُمَّتِي، يَهْتَدُونَ بِهِ مِنْ بَعْدِي وَ هُوَ اَلْيَوْمُ اَلَّذِي أَكْمَلَ اَللَّهُ فِيهِ اَلدِّينَ وَ أَتَمَّ عَلَى أُمَّتِي فِيهِ اَلنِّعْمَةَ، وَ رَضِيَ لَهُمْ اَلْإِسْلاَمَ دِيناً روز غدیر خم برترین عید هاى امت من است و آن روزى است که خداوند بزرگ دستور داد برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار ( و فرمانده ) امتم منصوب کنم ، تا بعد از من مردم توسط او هدیت شوند  و آن روزى است که خداوند در آن دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین براى آنان پسندید .

 

4) بخشی از خطبه غدیر: مَعاشِرَالنّاسِ، أَنَا صِراطُ اللهِ الْمُسْتَقیمُ الَّذی أَمَرَکُمْ بِاتِّباعِهِ، ثُمَّ عَلِی مِنْ بَعْدی. ثُمَّ وُلْدی مِنْ صُلْبِهِ أَئِمَّةُ (الْهُدی)، یَهْدونَ إِلَی الْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلونَها ای مردم! صراط مستقیم خداوند که شما  به پیروی از آن امر شدید ؛ منم و پس از من علی است و آن گاه فرزندانم از نسل او. آنها پیشوایان راه راستند که به درستی و راستی راهنمایند و به آن حکم و دعوت کنند.