تخم‌مرغ: پوست تخم‌مرغ تازه، خشن و گچی است و اگر تخم‌مرغ را درون ظرفی از آب نمک فرو ببرید ته ظرف باقی می‌ماند. اما تخم‌مرغ کهنه درون ظرف آب فرو نمی‌رود و روی سطح آب قرار می‌گیرد.

ماهی: پولک ماهی تازه، برّاق و درخشان و محکم به پوست آن چسبیده است. ماهی تازه دارای بوی طبیعی است. داخل گوشت ماهی تازه، سرخ یا صورتی است؛ اما ماهی فاسد، سفید یا خاکستری است. شکم ماهی تازه سفت و کشیده است، شکم شل و ورم کرده نشانه ماندگی است. ماهی تازه نسبت به حجم خود سنگین‌تر است، ماهی فاسد متورم و اگر آن را داخل آب گذارید روی آب شناور می‌ماند.

میگو: میگوی تازه بوی دریا دارد و انسان از بوی آن ناراحت نمی‌شود. گوشت میگوی تازه سفت و سفید با رگه‌های صورتی کمرنگ است و گوشت میگو نباید زیاد نرم باشد و زود از هم متلاشی شود. مصرف این‌گونه میگوها باعث مسمومیت می‌شود میگوهای پوست کندة آماده را نخرید این‌گونه میگوها در حال فساد بوده که با پوست کندن آن عیبش را پنهان کرده و به مشتری می‌فروشند.

مرغ: مرغ تازه بوی بد نمی‌دهد و رنگ آن صورتی کمرنگ و گوشت آن سفت است. اگر جاهایی دچار کوفتگی بود و یا رنگ مرغ زیاد از حد سفید بود از خرید این‌گونه مرغ‌ها خودداری کنید.

قارچ: قارچ تازه، سفت و رنگ آن تازه و شفاف و کلاهک آن بسته است و تیغه‌های زیر کلاهک دیده نمی‌شود. قارچ را به اندازه مصرف بخرید زیرا در یخچال تغییر شکل می‎دهد و زود پیر می‌شود.

عسل: عسل خالص، شفاف و روشن است و عطر خوبی دارد. اگر مقداری از آن را بردارید عسل کش می‌آید و به نازکی مو شده ولی پاره نمی‌شود.

حبوبات: در هنگام خرید حبوبات دو نکته را به خاطر بسپارید. یکی آن که اندازه حبوبات باید یکدست باشد. زیرا در غیر اینصورت ممکن است در هنگام پختن مقداری له شود و مقداری خام و نیم‌پز شود. دوم این که حبوبات باید سالم و بدون سوراخ‌های ریز باشند چون این سوراخ‌ها مکان سوسک ریزی است که هنگام پخت از آن خارج می‌شوند و برای ماندگاری بیشتر حبوبات را کمی تفت دهید و بعد از خنک شدن در ظرف نگه دارید و یا چند شاخه میخک درون ظرف قرار دهید تا حبوبات دچار حشره نشود.

میوه‌ها

1- خربزه: وزن خربزه رسیده نسبت به حجمش بیشتر است.

2- هندوانه: پوست هندوانه رسیده، خوب و صاف و صیقلی است. وزنش نسبت به اندازه آن کمتر است اگر به هندوانه ضربه بزنید صدا کمی در آن می‌پیچد و اگر آن را بین دو دست فشار دهید، صدای پاره شدن آن به گوش می‌رسد و انتهای هندوانه که به بوته چسبیده باید کمی خشک باشد.

3- طالبی: بدنه طالبی رسیده سفت و بوی خوشی از آن به مشام می‌رسد. اگر طالبی را تکان دهید صدای تخم‌های آن را می‌شنوید. رنگ پوست طالبی خوب، زرد مایل به سبز یا زرد کمرنگ می‌باشد.

سیب‌زمینی: سیب‌زمینی سالم نباید دارای جوانه و پوست آن سبزرنگ باشد. نوع سالم آن دارای پوستی زبر بدون جوانه و سفت است.

بامیه: بامیه جوان ریز و به رنگ روشن و بامیه‌های پیر، درشت، چوبی و خشن هستند و در هنگام خرید فقط بامیه‌های جوان را جدا کنید.

پیاز: پیاز خوب، سفت و پوست آن خشک است و یکی دو لایه بیشتر نیست، نرمی پیاز و جداشدن پوست آن نشانه فساد یا سبز شدن است. پیاز به سه رنگ سفید، زرد و بنفش است و پیاز بنفش و زرد را برای سرخ کردن مناسب است و پیاز سفید برای سالاد و خام‌خوری مناسب است.

 

منبع: هنر خانه‌داری، محبوبه نجاتی


نشریات

اوقات شرعی

آمار سایت

کاربران
25399
مطالب
257
نمایش تعداد مطالب
1141310