برگزاری مراسم عاشورای حسینی برگزاری مراسم عاشورای حسینی به مناسبت فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی در مؤسسه فرهنگی الرحمن مراسم عزاداری برگزار گردید.در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین جمال ایزدی (معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امورخیریه خراسان رضوی) به بیان اهمیت قیام و اهداف امام حسین علیه‌السلام پرداختند. همچنین آقایان فرج‌اله شکری و محمدباقر نگهداری به قرائت زیارت عاشورا و مداحی پرداختند.
احداث مجتمع الرحمن احداث مجتمع الرحمن الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا اموال و فرزندان، زينت زندگى دنياست؛ و باقيات صالحات (آثار ماندگار شايسته) ثوابش نزد پروردگارت بهتر و اميدبخش‌تر است. با توجه به ضرورت توسعه ساختمان و فعالیت‌های مؤسسه الرّحمن، یکی از خیرین محترم زمین مؤسسه را به متراژ 2200 مترمربع خریداری و وقف توسعه مؤسسه نمود؛ تا یک مجتمع فرهنگی مذهبی و آموزشی شامل: مسجد، فاطمیه، دارالقرآن، کتابخانه و مدرسه آموزشی و اماکن...
روز مادر روز مادر به مناسبت میلاد پرخیر و برکت دختر گرامی نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام و روز مادر برنامه های متنوعی جهت نونهالان مهدکودک و پیش دبستان الرحمن به شرح ذیل برگزار شد.  1- مراسم جشن و مولودخوانی  2- برپایی نمایشگاه در این نمایشگاه کودکان از نقاشی و کاردستی خود، که به مناسبت روز مادر درست کرده بودند؛ بازدید نمودند. 3- صرف ناهار جشن همراه با پذیرایی ناهار از کودکان خاتمه یافت.
اطعام غدیر واقعه غدیر که به موضوع امامت امیرمومنان و جانشینی پیامبراکرم صلی الله علیه و آله اشاره دارد، موضوع اتصال نبوت به امامت و از مهمترین اعیاد مسلمانان به شمار می‌آید. در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ‌ الاکبر (بزرگ‌ترین عید الهی)، عید اهل بیت محمدصلی الله علیه و آله و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است. واقعه غدیر صرفا نام یک سرزمین نیست بلکه یک تفکر است و نشانه ای از تداوم خط نبوت می باشد. غدیر روز اکمال دین، اطعام نعمت و روز خوشنودی خداوند است. یکی از اعمال این روز اطعام...
جایگاه و مقام حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام جایگاه و مقام حضرت عبدالعظیم (علیه‌السلام) مهم‌ترین نشانه عظمت معنوی و مقامات باطنی آستانه حضرت عبدالعظیم (علیه‌السلام) برابری فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّدالشهداء است. شیخ المحدّثین، صدوق، از محمد بن یحیی عطّار (که یکی از اهالی ری است) این‌گونه نقل کرده که: خدمت امام هادی (علیه‌السلام) رسیدم. ایشان فرمود: «کجا بودی؟» گفتم: حسین بن علی (علیه‌السلام) را زیارت کردم. امام هادی (علیه‌السلام) فرمود: أما إنّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ...

شناسه سوره: این سوره صد و یازدهمین سوره قرآن است که در مکه نازل شده و پنج آیه دارد و نام‌های دیگر سوره «ابولهب» و «تبت» است.

ساختار سوره: این سوره دارای یک سیاق(یک موضوع) و دو دسته آیه می‌باشد. دسته اول؛ آیات 1 و 2 که ناکارآمدی دنیوی دشمنان را اعلام می‌نماید و دسته دوم؛ آیات 3 الی 5 که هلاکت اخروی دشمنان را اعلام می‌کند.

جهت سوره: این سوره در فضایی نازل گشت که دشمنان پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم، همچون ابولهب و همسرش، با همه امکانات خویش و نفوذ و ثروتشان، راه اسلام را مسدود کرده و کارشکنی‌ها را به اوج رسانده بودند. در چنین فضایی، سوره مسد نازل شد و قدرت و ثروتشان را ناکارآمد خواند و آنها را به عذاب دنیوی و اخروی، تهدید کرد.

                                                              سوره مسد، بیانگر اعلام شکست دنیوی و اخروی زرپرستان زورمدار است.

بیان نکاتی از آیات:

تبت یدا ابی‌لهب و تب:

1- منظور از «ید» دست مادی نیست، بلکه ابزار اِعمال قدرت است.

2- تکرار فعل «تبّت» نشان می‌دهد که شخصیت، فکر و تمام وجود ابولهب از کار افتاد و توطئه‌های او برای خاموش کردن نور نبوّت بی‌نتیجه ماند.

3- اعلام برائت از نااهلان، جزء دین است.

4- در نظام مکتبی، ضابطه بر روابط مقدم است.

5- ابولهب که عموی پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم بود،فردی ثروتمند، با نفوذ، قدرتمند و البته بدزبان بود.

6- ابولهب، عاقبت به بیماری طاعون گرفتار شد و عفونت، بدن او را به حدّی ‌رساند که هیچ فردی جرأت نمی‌کرد به سمت او برود، طوری که او را به بیرون مکه بردند و به وضع اسفناکی از دنیا رفت (نتیجه ظلم)

ما أغنی عنه ماله و ما کسب

1- معلوم میشود، منظور از «یدا» در آیه اول، مال و قدرت ابولهب میباشد، یَد ثروت و یَد قدرت.

2- این آیه بیان می‌کند که ثروت و قدرت ابولهب، او را بی‌نیاز نساختند و از هلاکتش جلوگیری نکردند.

3- مال و ثروت، دو ابزار مخالفت با رهبران جامعه اسلامی است.

سیصلی ناراً ذات لهب

1- سرانجام اُخروی زرپرستان زورمدار ورود به آتش است.

2- عبارت «ذات لهب» متناسب با کنیه‌ی «أبی‌لهب» آورده شده است.

وأمراته حمّاله‌الحطب

1- با توجه به اینکه همسر ابولهب، از مهم‌ترین حامیان او علیه اسلام به شمار می‌آمد، در این تهدید (ورود به آتش) با ابولهب شریک است، هیزم‌کش آتش معرفی شده است.

2- همسر ابولهب در دنیا، بر سر راه پیامبر قرار و خار و خاشاک می‌ریخت و با افکار و حمایت‌های منفی، با شوهرش همراهی می‌کرد.

3- همسر ابولهب، امّ‌جمیل، که خواهر ابوسفیان و عمّه معاویه بود.

فی جیدها حبلٌ من مسد

1- این زن همانگونه که در دنیا با زر و جواهراتی که بر خود می‌آویخت، فخرفروشی می‌کرد و علیه اسلام کار می‌کرد، در آخرت نیز بر گردنش ریسمانی از لیف خرمای خشک که طلایی رنگ است، آویخته خواهد شد و مایه‌ی تحقیر و زبونی اوست.

2- در قرآن چهار نوع زن و شوهر معرفی شده؛

الف) زن و شوهر همفکر در کار نیک: حضرت علی علیه‌السلام و حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام «و یطعمون الطعام علی حبه.....»

ب) زن و شوهر همفکر در کار بد: ابولهب و همسرش «...ابی‌لهب.... وأمراته....»

ج) زن در راه باطل و مرد در راه حق: حضرت نوح و حضرت لوط، که همسرانشان به آنها ایمان نیاوردند «..... کانتا تحت عبدین من عبادنا....»

د) زن در راه حق و مرد در راه باطل: فرعون و همسرش «ضرب الله مثلاً للذین ءَامنوا إمرأهً فرعون...»

3- در هر زمانی، تفکّر ابولهب به عنوان رهبر فکری باطل و تفکر همسر ابولهب به عنوان حمایت‌کننده این جریان فکری وجود دارد.

4- نقش حمایت‌کنندگان، بیش از رهبران است: چه در جهت دفاع از اسلام و چه علیه اسلام.

منابع:

1- الهی‌زاده، محمّد حسین، تدبر در قرآن.                

2- قرائتی، محسن، تفسیر نور.                  

3- مکارم‌شیرازی، ناصر، تفسیرنمونه.           

4- طبرسی، مجمع‌البیان.

نشریات

اوقات شرعی

آمار سایت

کاربران
25399
مطالب
233
نمایش تعداد مطالب
921119